Με σύνθημα "Η Κύπρος της Νέας Εποχής" - Το όραμα, το σχέδιο, το έργο του Ν. Αναστασιάδη

Τις προγραμματικές του θέσεις για την επόμενη πενταετία παρουσίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποψήφιος για επανεκλογή Νίκος Αναστασιάδης. Αναφέρθηκε στο έργο της προηγούμενης πενταετίας και στο σχέδιο του για την Κύπρο της Νέας Εποχής.Στα στέρεα θεμέλια που κτίστηκαν τα τελευταία χρόνια βασίζεται το πρόγραμμα του, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο υποψήφιος για επανεκλογή στην προεδρία της Δημοκρατίας, κάτω από το σύνθημα "Η Κύπρος της Νέας Εποχής", ανέπτυξε τις προγραμματικές του θέσεις οι οποίες βασίζονται σε δέκα πυλώνες πολιτικής και 82 ξεχωριστά κεφάλαια.

Στόχος, δήλωσε, είναι η ολοκλήρωση της ανασυγκρότησης του κράτους που θα οδηγήσει σε σταθερά βήματα στην Κύπρο της Νέας Εποχής:

"Αυτό που μας ενώνει είναι το όραμα ή το καθήκον, το 2023 εκείνος που θα με διαδεχθεί, αν φυσικά ο λαός μου ανανεώσει την εντολή, να παραλάβει ένα κράτος ελεύθερο, σύγχρονο, απόλυτα συμβατό με τις προσδοκίες του λαού μας. Γι’ αυτές τις προσδοκίες είναι που καλώ όλους να ενώσουμε δυνάμεις ώστε με σταθερά βήματα μπροστά, να κτίσουμε ένα ασφαλές μέλλον για σας τους νέους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση την οποία παρέλαβε το 2013 και ανέπτυξε το έργο που η κυβέρνηση επιτέλεσε τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Πρόσθεσε ότι η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και η επιστροφή στην ανάπτυξη, δίδουν την δυνατότητα στο κράτος, να προγραμματίσει, μέσα από μια μακροπρόθεσμη και συγκροτημένη πολιτική, την σταδιακή αποκατάσταση μεγάλου μέρους των ζημιών που υπέστησαν ομάδες πολιτών:

"Η ευαισθησία του θέματος δεν μου επιτρέπει τον λαϊκισμό μέσα από μεγαλόστομες διακηρύξεις και προεκλογικές επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, εντάσσονται οι αποφάσεις: Αποκατάστασης του 75% της απώλειας που έχουν υποστεί τα Ταμεία Προνοίας, προνοίας ύψους πέραν του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ. Πρόθεση μας είναι να επιμείνουμε στην ενεργοποίηση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης". 

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμιστικές δράσεις, με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και την αντιμετώπιση χρόνιων και συστημικών στρεβλώσεων και προβλημάτων. 

Επανέλαβε ότι κορυφαία προτεραιότητα αποτελεί η επίτευξη βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, η οποία θα είναι απόλυτα συμβατή με την ιδιότητα της χώρας ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

"Με το κεκτημένο των συνομιλιών που επιτεύχθηκε μέσα από τη τελευταία διαπραγματευτική διαδικασία και την ανάδειξη για πρώτη φόρα της ανάγκης κατάργησης του αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και τη μόνιμη παρουσίας ξένου στρατού: Θα διεκδικεί με αξιώσεις την εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και θα κατοχυρώνει την πλήρη ανεξαρτησία του κράτους". 

Τέλος αναφέρθηκε και στη συνέχιση της προσπάθειας ανάδειξης του γεωστρατηγικού ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας, την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των αμυντικών συνεργασιών και την συνέχιση των ενεργειακών σχεδιασμών.  


Φωτογραφίες από τον Ανδρέα Μανώλη 

image

image

image


image


image

image

image

image

image


image

image

image

image

image

 

Μάριος Αδάμου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.