Οι προγραμματικές θέσεις του ΠτΔ στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης

Η επίσημη παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και υποψήφιου για επανεκλογή Νίκου Αναστασιάδη, ήταν στο επίκεντρο της προεκλογικής επικαιρότητας. Αντιδράσεις προκάλεσε στους έτερους διεκδικητές της Προεδρίας με το ΔΗΣΥ να απαντά.

Τίποτα καινούργιο, καλύτερο και διαφορετικό δεν έχει να προσφέρει στην Κύπρο και το λαό της, το περιεχόμενο του προγράμματος του Προέδρου Αναστασιάδη, αναφέρει σε ανακοίνωση το επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου:

"Το έργο του κ. Αναστασιάδη, με αφετηρία το καταστροφικό «κούρεμα» του 2013, το βιώνει καθημερινά με εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, κάθε νοικοκυριό και κάθε μικρή και μεσαία επιχείρηση. Αντιθέτως, το λεγόμενο σχέδιο του κ. Αναστασιάδη δεν το είδαμε ποτέ αυτά τα πέντε χρόνια και δεν το βλέπουμε ούτε στο πρόγραμμα του, γιατί, πολύ απλά, δεν υπάρχει".

Η χώρα χρειάζεται αλλαγή η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εκλογή Σταύρου Μαλά, αναφέρει σε ανακοίνωση το επιτελείο του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας:

"Ένα προεκλογικό πρόγραμμα για να έχει αξία πρέπει αυτός που το εξαγγέλλει να έχει επιδώσει διαπιστευτήρια αξιοπιστίας μέσα από την πολιτική του διαδρομή. Ο κ. Αναστασιάδης το 2013 ακύρωσε όλες τις βασικές δεσμεύσεις που ρητώς τότε είχε αναλάβει. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά οι πράξεις και τα έργα του. Οι πολίτες έχουν και μνήμη έχουν και κρίση".

Για γενικολογίες, ασάφειες και επικοινωνιακά τρικ έκανε λόγο το επιτελείο Λιλλήκα:

"Είναι ο κ. Αναστασιάδης με τη στήριξη Αβέρωφ-Νικόλα που επέβαλλε το κούρεμα καταθέσεων, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και καταδίκασε μεγάλο μέρος του κυπριακού λαού στη φτωχοποίηση και στη μιζέρια. Είναι ο κ. Αναστασιάδης με τη στήριξη της ηγεσίας του ΑΚΕΛ που οδήγησε το κυπριακό σε τραγικά αδιέξοδα αφήνοντας την Τουρκία στο απυρόβλητο".

Το πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη, είναι εδραιωμένο σε πολιτικές που εφαρμόζονται και όχι σε λόγια και υποσχέσεις, απάντησε στα αντιπολιτευτικά πυρά ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Πρόδρομος Προδρόμου: 

"Σε μεγάλο βαθμό, το Σχέδιο Διακυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη βρίσκεται ήδη μπροστά στα μάτια του πολίτη. Δεν πρόκειται για εξαγγελίες ούτε και για υποσχέσεις, αλλά για πολιτικές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Πολιτικές που εφαρμόζονται με επιτυχία και πάνω τους μπορούμε να χτίσουμε τα σταθερά βήματα που θα συνεχίσουν να παίρνουν τη χώρα μπροστά".

Ο Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ έκανε αναφορά μεταξύ άλλων, στον πλεονασματικό προϋπολογισμό του 2018, στις αλλαγές στη Δημόσια Υπηρεσία, στο κεκτημένο που δημιούργησε το πλαίσιο Γκουτέρες στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού και την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών. 

Μάριος Αδάμου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.