Συνεχίζεται η πολιτική διαμάχη για την ΑΟΖ

Συνεχίζεται η πολιτική διαμάχη που ξέσπασε μετά η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας για την ΑΟΖ. Σε ανύπαρκτη συζήτηση που προκαλεί ζημιά στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρεται ο ΔΗΣΥ, απέναντι στο πυρ ομαδόν των υπόλοιπων υποψηφίων.Ανεπίτρεπτη προσπάθεια διαστρέβλωσης της δήλωσης του προέδρου της Δημοκρατίας για την ΑΟΖ βλέπει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.


Ο πρόεδρος του Κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά την συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των Μαρωνιτών, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης και με την σημερινή του δήλωση ήταν απόλυτος και ξεκάθαρος. Ζήτησε όπως τεθεί τέλος σε μια ανύπαρκτη συζήτηση, η οποία όπως υποστήριξε πλήττει την Κυπριακή Δημοκρατία την ώρα που καταγράφει διεθνείς επιτυχίες και τα κυριαρχικά δικαιώματα της:

 "Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που τόλμησε, ναι, και αδειοδότησε οικόπεδα εντός της ΑΟΖ παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας,  και την ώρα που το τρυπάνι της TOTAL και της ENI τρυπά στο οικόπεδο 6, εμείς κάνουμε ερμηνείες ότι αμφισβητούμε δήθεν την Κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας". 

Στο αντίθετο μήκος κύματος οι δηλώσεις των υπόλοιπων διεκδικητών της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Από πλευράς Νικόλα Παπαδόπουλου, γίνεται λόγος για επικίνδυνη και λανθασμένη δήλωση η οποία πρέπει να ανακληθεί. 

Επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου: "Η δική μας θέση είναι σαφής. Μία είναι η ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας σήμερα και μία πρέπει να είναι η ΑΟΖ της συνέχισης και μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετά από μια λύση. Δεν υπάρχει κράτος στον κόσμο, ομοσπονδιακό ή μη, με δύο ή περισσότερες ΑΟΖ". 

Ο Σταύρος Μαλάς, κατηγόρησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αντί να απολογηθεί για την θέση την οποία εξέφρασε και την οποία επίσης χαρακτήρισε επικίνδυνη: "Δηλαδή τι μας λέει ο κύριος Αναστασιάδης: Αν κάποιος έστω παράνομα πήρε 5 και διεκδικεί 10 του λέει ο απερχόμενος πρόεδρος πάρε τα 5 και ξέχασε τα 10. Με την τοποθέτηση αυτή, νομιμοποιεί την παρανομία και διχοτομεί την ΑΟΖ". 

Σύμφωνα με τον κ. Μαλά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έχει θέσει σε περιπέτειες της Κυπριακή Δημοκρατία. 


Μάριος Αδάμου

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.