Ο Καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης απέσυρε την υποστήριξη του προς την υποψηφιότητα Αναστασιάδη

Ο Καθηγητής Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποστήριξή του προς την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη και ότι προτρέπει τους Κυπρίους να στηρίξουν τον υποψήφιο, τον οποίο αισθάνονται πως θα τηρήσει την θέση επιβίωσης του κυπριακού Ελληνισμού.

Σημειώνεται ότι το όνομα του είχε δημοσιευθεί στη λίστα προσωπικοτήτων οι οποίες στηρίζουν την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη.
 

Σε γραπτή του δήλωση ο Καθηγητής Γιαλλουρίδης αναφέρει ότι η πρόσφατη δήλωσή του Προέδρου Αναστασιάδη για εκχώρηση στο ψευδοκράτος κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, «δυστυχώς, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την έλλειψη πολιτικής ικανότητας της σημερινής ηγεσίας να διαχειριστεί με σταθερή και αταλάντευτη γραμμή την κυπριακή υπόθεση, τηρώντας τις υποσχέσεις της προς τον κυπριακό Ελληνισμό». «Αναλογιζόμενος την κρισιμότητα των στιγμών και λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική διαδρομή και τον πολιτισμό του Κυπριακού Ελληνισμού, καθώς και τους αγώνες για την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας, έχω καθήκον να υπακούσω στην συνείδησή μου, η οποία μου επιβάλλει να δηλώσω ρητά ότι αυτές τις ύστατες για τον τόπο ώρες δεν μπορώ να συνυπογράψω μελλοντικά σχέδια τύπου Ανάν επί τα χείρω» προσθέτει.

Καταλήγει λέγοντας πως «παραμερίζοντας ιδεολογικές ή κομματικές αντιπαλότητες, με γνώμονα το μέλλον των επόμενων γενεών, οι οποίες θα κρίνουν τα πεπραγμένα μας, πρέπει να συνταχθούμε σε ένα κοινό μέτωπο και ενωμένοι να πορευθούμε προτάσσοντας στρατηγική απαλλαγής της Κύπρου από την κατοχή και αποκατάσταση της ελευθερίας» και πως «η μόνη εγγύηση για την συνέχιση της ύπαρξης του Ελληνισμού στην Κύπρο και αποφυγή συνεπακόλουθης τουρκοποίησης είναι η απόρριψη των εγγυητικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών και η εφαρμογή της δημοκρατικής αρχής καθολικά, ενιαία και αδιαίρετα».

ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.